Tips om je kind niet kwijt te raken!

Auteur:
Sanne van Driel
Geplaatst in:
Berichten
Opmerkingen:
Geen reacties

De nachtmerrie van elke ouder: je kind kwijt raken op een drukke plek. Een dagje naar het pretpark, bezoekje aan de dierentuin of op het strand. Je let zo goed op maar tijdens een onbewaakt moment is je kind ineens weg.
Helemaal voorkomen lukt niet, maar wij geven je een aantal tips om deze kans te verkleinen.

 • Afspraken
  Leg je kind goed uit wat hij moet doen wanneer hij jullie kwijt is. Spreek met je kind een punt af waar hij heen gaat als jullie elkaar uit het oog verloren zijn. Maak daarnaast ook afspraken en geef duidelijk aan tot waar hij mag spelen en tot hoe ver hij bij jullie weg mag.
 • Herkenningspunten
  Loop samen met je kind een rondje. Wijs je kind daarbij op herkenningspunten, zoals bijvoorbeeld een hoge boom, restaurant, huisje etc.
 • Polsbandje 
  Je weet wel, van die bandjes die je moet doorknippen als je ze af wilt doen. Schrijf hier je telefoonnummer op en schuif het bandje om de pols van je kind. Desnoods gebruik je een watervaste stift en schrijf je je telefoonnummer op de arm van je kindje. Leg je kind ook uit dat het een volwassene kan vragen om dit nummer te bellen wanneer hij jullie kwijt is. Belangrijk detail: zorg dat je gsm opgeladen is en check of je bereik hebt!
 • Opvallen
  Zorg dat je kind opvalt door hem bijvoorbeeld een fel gekleurd T-shirt aan te trekken.

 

Mooie stranddag gepland staan?
Hieronder nog een aantal specifieke aandachtspunten voor op het strand:

 • Neem iets mee waardoor je makkelijk opvalt tussen alle vakantiegangers. Dit kan van alles zijn: een felgekleurde parasol, een vlag of een opvallende vlieger aan de strandstoel.
 • Ga alleen het water in op plaatsen waar de Reddingsbrigade toezicht houdt, dan is er altijd snel hulp mocht dat nodig zijn.
 • Gebruik in zee of water met stroming geen zwemvleugeltjes bij je kind! Het lijkt veilig maar door de invloed van wind, stroming en golfslag is het juist gevaarlijk!
Auteur: Sanne van Driel