FEIT of FABEL? Een AED geeft altijd een schok!

Auteur:
Sanne van Driel
Geplaatst in:
Berichten
Opmerkingen:
Geen reacties

Een AED bevat twee elektroden die je op de borstkas van het slachtoffer moet plakken bij een reanimatie. Wanneer je dat hebt gedaan analyseert de AED het hartritme. Maar geeft de AED na de analyse altijd een schok?
.

FABEL

Nee een AED geeft niet altijd een schok!

De AED geeft geen schokopdracht als het hart echt stil staat of als iemand bewusteloos is, maar het hart goed functioneert. 

Wanneer het hart fibrilleert (de hartkamers worden snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken) dan geeft de AED een schok. Deze is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten wordt defibrilleren genoemd. 

Wil je graag meer weten over de AED? Volg dan een reanimatiecursus en leer een AED bedienen!

Auteur: Sanne van Driel