EHBO cursus volgen, waarom eigenlijk?

Auteur:
Sanne van Driel
Geplaatst in:
Berichten
Opmerkingen:
Geen reacties

Natuurlijk hebben we altijd genoeg redenen om géén EHBO cursus te volgen. We hebben het allemaal al zo druk. En ik weet er al genoeg vanaf of dat overkomt mij niet. Ik kom niet in zo’n situatie terecht waarbij ik deze kennis nodig heb.

Maar is dat niet nou juist het punt? Ongelukken gebeuren op de meest onverwachte momenten en personen kunnen op ieder moment onwel worden. 

.

5 redenen waarom jij een EHBO cursus zou moeten volgen!
.

 1.  Je volgt het voor een ander..
  Een EHBO cursus volg je niet voor jezelf, maar voor een ander. Voor de personen waar je om geeft! Om andere personen te kunnen helpen in een noodsituatie.

 2. De meeste ongelukken gebeuren in en rond het huis..
  Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat er genoeg anderen zijn die het ook kunnen. Maar daar heb je niets aan als er thuis een ongeluk gebeurt. Verreweg de meeste ongelukken gebeuren namelijk gewoon thuis. 

 3. Je blijft rustig..
  Tijdens de EHBO cursus leer je niet alleen hoe je moet ingrijpen bij verschillende situaties. Je leert ook om rustig te reageren en de situatie te observeren. Als je weet wat je moet doen, blijf je een stuk rustiger in een noodsituatie. Niet alleen fijn voor jezelf, maar je voorkomt hiermee mogelijk ook onrust bij anderen en het slachtoffer.

 4. De kansen op overleving bij een circulatiestilstand worden vergroot..
  Wekelijks krijgen 300 personen buiten het ziekenhuis een circulatiestilstand. Als jij als hulpverlener direct hulp kan kan bieden door te starten met reanimatie en het gebruiken van een AED, vergroot je direct de overlevingskans van het slachtoffer. Reanimatie en het gebruik van een AED zit altijd bij een EHBO cursus inbegrepen.

 5. De zorgverzekeraar betaald.. 
  Ook zorgverzekeraars vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen een EHBO cursus volgen. Zo vergoedt meer dan 80% van de zorgverzekeraars een EHBO cursus. Wil je weten of jij hier ook voor in aanmerking komt? Bekijk dan het overzicht van de verzekeraars

 

Nog geen EHBO diploma, of een herhalingscursus nodig? Neem contact met ons op!

 

Auteur: Sanne van Driel